ROLUL CEAIULUI CHINEZESC IN PREVINIREA CARIILOR DENTARE

FB_IMG_1441948674667

O ceasca de ceai chinezesc are efect cariopreventiv prin inhibarea formarii placii dentare bacteriene, dupa cum arata Organizatia Europeana pentru Cercetari Cariologice.

Si cercetatorii japonezi de la Universitatea de Stat din Osaka au demonstrat ca adaugarea de extract de ceai Oolong in apa de baut scade acumularile de placa si riscul de carie.

Polifenolii ceaiului Oolong inhiba glucoziltransferazele cu rol imprtant in dezvoltarea Streptococului Mutans, principala cauza a cariei dentare si au proprietati inhibitorii in dezvoltarea biofilmului placii bacteriene si in agregarea altor specii de streptococi.

Acesti polifenoli se gasesc si in afine, coacaze, vin rosu, ceai negru si au proprietati antioxidante cu rol important in prevenirea si a altor boli precum cancerele si bolile cardiovasculare, iar polifenolii din coacaze au si proprietati cariopreventive, cariostatice si rol in prevenirea bolilor parodontale.

Alte  avantaje ale consumului de ceai ar mai fi:

  •   excelenta sursa de antioxidanti,
  •   scade stresul si creste capacitatea de concentrare,
  •  prelungeste viata,
  •  scade tensiunea arteriala,
  •  protejeaza plamanii impotriva efectelor nocive ale fumatului,
  •  protejeaza ficatul impotriva efectelor nocive ale alcoolului,
  •  combate halena bucala,
  •  combate osteoporoza,
  •  creste imunitatea la boli,
  •  rehidrateaza organismul mai bine decat apa,
  • combate acneea,
  • inlatura cearcanele si reda stralucirea tenului,
  • combate vergeturile,
  • ajuta la slabit prin arderea grasimilor.

Iata cate motive avem sa includem in tabieturile noastre consumul de ceai, ca sa nu mai amintesc de delicatele cesti si de aromele deosebite care au facut din mine un fun al ceaiului.

Un comentariu la “ROLUL CEAIULUI CHINEZESC IN PREVINIREA CARIILOR DENTARE

  1. Pingback: Efectele remarcabile ale ceaiului | Lucy Visinescu's Blog

Lasă un comentariu