CE TREBUIE SA STIE UN BOLNAV DE DIABET DESPRE PROBLEMELE DENTO-PARODONTARE

Woman checking her bite in mirror

Bolnavii de diabet sunt mai predispusi la bolile dento-parodontale ca urmare a nivelului ridicat al glicemiei care favorizeaza dezvoltarea populatiilor microbiene din cavitatea bucala. Iata de ce este necesara o igiena bucala riguroase si un plan de profilaxie atent urmarit de medicul stomatolog, care sa intervina cand apar inflamatii si sangerari  ale gingiilor, leziuni ale mucoaselor bucale, carii incipiente, care se complica mult mai rapid la acesti pacienti. Astfel pot aparea parodontopatiile, halena bucala sau respiratia urat mirositoare, mobilizarea dintilor pana la pierderea lor. Controland diabetul si mentinand glicemia in limite normale, se mentine si sanatatea oro-dentara, altfel creste riscul bolilor parodontale, pierderii dintilor, candidozelor si sialozelor/ sindromul de gura uscata. Aparitia infectiilor va duce la o crestere si mai mare a glicemiei si la agravarea lui. 

Iata de ce se impun o serie de masuri profilactice:

 

Controleaza diabetul 

 Controland diabetul si mentinand glicemia in limite normale, se mentine si sanatatea oro-dentara, altfel creste riscul bolilor parodontale, pierderii dintilor, candidozelor si sialozelor/ sindromul de gura uscata. Aparitia infectiilor va duce la o crestere si mai mare a glicemiei si la agravarea diabetului.

Woman testing blood sugar

Viziteaza regulat stomatologul

 Controalele periodice la stomatolog si o profilaxie atent urmarita impiedica aparitia complicatiilor dento-parodontale si rezolvarea oricarei probleme din stadiu incipient. Mentionati orice modificare observata si medicatie administrata pentru a beneficia de sfaturi si tratamente corecte. Indepartarea periodica a placii bacteriene si a tartrului scad sangerarile gingivale si halena bucala, ca si riscul infectiilor prin cresterea glicemiei.

  Woman looking over shoulder at dentist

Curata bine dintii tai acasa

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s