Video

EXTRACTIA MOLARULUI DE MINTE SEMI-INCLUS

Extractia molarului de minte semi-inclus se impune daca pozitia acestuia pe arcada este deficitara si nu ii permite eruptia sau daca apar mai multe pusee de pericoronarite, infectii ale capusonului de mucoasa care il inconjoara.

Interventia se face sub anestezie locala, de preferat de catre un medic specializat in chirurgie maxilo-faciala sau un medic cu experienta care sa isi asume riscurile ce pot aparea intr-o astfel de interventie. Este absolut necesara o radiografie pentru a identifica pozitia si forma radacinilor molarului de minte cat si raporturile cu canalalul alveolar strabatut de nervul alveolar inferior, a carui lezare accidentala poate da paralizii semifaciale.

Procedura presupune descoperirea molarului de minte, prin incizarea mucoasei si frezarea osului alveolar, pentru o abordare mai usoara. Mobilizarea se face cu ajutorul unor instrumente tip surubelnita, numite elevatoare, un medic experimentat putand face si avulsia din alveola tot cu elevatorul. Atentie la varfurile mici si efilate, uneori curbate care se pot fractura in cazul unor manopere bruste.

Dupa extractie se vor respecta intocmai indicatiile post-extractionale pentru a evita complicatiile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s