ALIMENTUL CARE VINDECA FICATUL SI PLAMANII

capaceala

Capaceala este capacul de la fagure, cu care albinele “sigileaza” mierea depusa in fiecare celula a stupului pentru a-i conserva calitatile terapeutice. La inceput, mierea are un continut de apa destul de ridicat; de aceea, albinele sunt preocupate sa elimine excesul de apa si muta mierea din celula in celula, pana cand cantitatea de apa se reduce in proportie de 18% .

In acest moment, pentru a pastra mierea in stup si calitatile ei curative, albinele sigileaza fiecare fagure cu capacele facute din straturi alternative de ceara si propolis. Ceara contribuie la o buna sigilare a fagurilor, impiedicand patrunderea aerului si a invadatorilor in stup, iar propolisul sterilizeaza mierea.

“Cand fagurele este capacit in proportie de 2/3, apicultorul stie ca trebuie sa recolteze mierea. El foloseste un cutit special cu ajutorul caruia indeparteaza capacele, iar produsul obtinut se numeste capaceala”, precizeaza apicultorul Mihai Militaru.

Totodata, celelalte substante continute de capaceala: mierea, enzimele si antibioticele naturale au rol antibiotic si conservant.
Cum se administreaza

Datorita substantelor active din compozitie, capaceala reuseste sa regleze metabolismul organismului, sa amelioreze si sa vindece multe boli. Aceasta comoara a stupului, capaceala, se consuma prin mestecare pana cand ceara se topeste in gura.

Totodata, acest remediu intervine in igiena orala (in cazul stomatitei si paradontozei), vindeca bolile respiratorii (laringita, faringita, astmul), de ficat, creste si mentine vitalitatea organismului. De asemenea, miraculosul produs apicol are si efect de lubrifiere a vaselor de sange, fiind de mare ajutor in cazul persoanelor care se confrunta cu probleme ale aparatului circulator.

Tinand seama de calitatile genetice ale rasei de albine, specialistii disting doua feluri de capaceala: capaceala uscata (care contine putina miere-cand intre capaceala si miere exista si o perna de aer) si capaceala umeda (cu un continut mai mare de miere).

sursa: http://onlinereport.ro/alimentul-care-vindeca-ficatul-plamanii-si-iti-regleaza-metabolismul/

Anunțuri

6 comentarii la “ALIMENTUL CARE VINDECA FICATUL SI PLAMANII

  1. Am cumparat un teren, unde vreau sa-mi construiesc o casuta cu o mica livada, gradina de legume si zarzavaturi si sa-mi cumpar 5 stupi cu albine sa incep sa invat meseria de ” apicultor” fiindca familia mea e mare consumatoare de miere de albine! Bun articol, multumim !

    Apreciază

  2. Eu am 50 de stupi, si stiu ca inainte de a sigila fagurele de miere cu ceara, albina pune putin venin pentru a conserva. Nu pune propolis in miere sau capaceala. Daca ar pune propolis mierea toata ar fi maronie de la propolis. Mierea poate avea culoare inchisa daca este poliflora. Pentru cine nu stie si cauta miere din monoculturi de salcam, rapita, floarea soarelui, tei…trebuie sa stie ca cea mai buna miere in care se afla DE TOATE este mierea poliflora. Este adevarat ca propolisul este folosit la prinderea ramelor si la izolarea perfecta a stupului si poate fi recoltat folosind o plasa speciala pusa deasupra stupului pe care albinele o vor izola cu propolis.

    Apreciază

  3. Mai intai trebuie sa spun ca albinele mi se par o creatie a lui Dumnezeu ca un dar nepretuit facut planetei, pentru toate meritele lor de mici insecte harnice, destepte si fara egal, cum sunt. Apoi, cand vad poza cu fagurele auriu imi amintesc ce gust divin are mierea proaspata vara, aromata si calda, de la soare. Asa ca de maine ma duc sa caut pe undeva sa-mi iau, chiar daca in perioada asta gasesc doar din cel de la recolta trecuta. Postarea ta mi-a facut bine, parca mi-a intarit imunitatea numai citind si privind :))

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s