Video

TU STII CARE SUNT EFECTELE PIERDERII DINTILOR LATERALI ASUPRA FIZIONOMIEI?

Tu stii care sunt efectele pierderii dintilor laterali asupra fizionomiei?

Poate ca te consolezi ca extractia unui dinte lateral nu este vizibila si mai poate astepta rezolvarea ei, chiar daca mesteci mai greu alimentele pe partea respectiva, pe care in cele din urma ajungi sa o eviti si faci masticatie doar pe partea sanatoasa.

Gresit, pentru ca in timp vei face o deviere a mandibulei spre partea respectiva, cu afectarea articulatiei temporomandibulare ce asigura mobilitatea maxilarului inferior, si in timp cu dureri de cap de tip nevralgii.

In acelasi timp dintii antagonisti vor iesi din alveole, pierzandu-si implantarea osoasa, iar dintii din zona frontala se vor spatia, dand un aspect inestetic fizionomiei, putandu-se chiar mobiliza pana la avulsie.

Iata de ce se impune tratarea cat mai urgenta a spatiilor edentate, ramase dupa extractia unuia sau mai multor dinti, mai ales daca se are in vederea inserarea de implanturi dentare care necesita o anumita grosime si inaltime a osului alveolar, care incepe sa se resoarba dupa extractie.

Acum ca stii ce ti se poate intampla reconsidera afirmatia : „E un simplu dinte!” Poate ca sunt ei 32, dar fiecare are importanta lui!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s