CUM SE SCOATE UN MOLAR DE MITE INCLUS

 

Ai un molar de minte care inca nu a iesit pe arcada si-ti creeaza probleme sau nu, insa dentistul ti-a recomandat sa-l scoti dar ti-e frica?

Procedura in sine uneori poate fi supraestimata, asa ca cel mai bine ar fii sa stii cam ce te-ar putea astepta si sa te hotarasti sa faci extractia cat mai rapid pentru a evita complicatiile, care apar cand iti doresti cel mai putin. Nu ca ti-ai dori vreodata complicatii 😉

Interventia se face sub anestezie locala, adecvata starii generale de sanatate, de recomandat de catre un specialist in chirurgie maxilo-faciala. Este necesara o radiografie panoramica, OPG in termeni medicali, pentru vizualizarea pozitiei si formei dintelui inclus, precum si a rapoartelor cu formatiuni precum canalul alveolar.

Se va face descoperirea molarului prin incizia si decolarea mucoasei, urmata de trepanarea tablei osoase si expunerea dintelui care va fi mobilizat si scos cu instrumente tip surubelnita numite elevatoare, urmand curatarea alveolei dentare si suturarea plagii cu fire care se indeparteaza la 10-12 zile. Este absolut obligatorie respectarea indicatiilor post-extractionale pentru a evita complicatiile, ca si controlul post-operator la 24h.

 

Reclame

9 comentarii la “CUM SE SCOATE UN MOLAR DE MITE INCLUS

  1. Că tot am urmărit videoclipul acesta mi-am amintit de o chestiune.
    Cum poate fi redusă luxația articulației temporomandibulare? De cele mai multe ori maxilarul îmi iese din articulație și se blochează. Pentru a-l readuce la locul lui trebuie să aplic cu degetul o forță relativ ridicată în timp ce fac mișcări de lateralitate și masajul mușchilor temporomandibulari. E o soluție alternativă operației? 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s