SCORTISOARA SI CELE 7 EFECTE MINUNATE ALE EI

1.Aroma scortisoarei imbunatateste starea de spirtit, stimuleaza functia cognitiva si creste capacitatea de memorare. Aceasta a imbunatatit viteza de memorare si reactiile vizual-motorii, conform unui studiu realizat in laboratoarele universitatii Standford.

2.Un varf de cutit de scortisoara consumat dimineata poate reglanivelul glucozei in sangepentru urmatoarele 24 de ore. Consumata dimineata, aceasta are capacitatea de a reduce senzatia de foame.

3.Consumata zi de zi, scortisoara are capacitatea de a stopa dezvoltarea celulelor canceroase la persoanele bolnave de leucemie sau limfom, arata un studiu american. Pe langa aceasta, scortisoara are beneficii enorme in intarirea sistemului imunitar si reduce riscul aparitiei racelii si gripei. Scortisoara ajuta la cresterea temperaturii corpului, mai ales in sezonul rece cand, din cauza frigului mainile, picioarele si celelate extremitati sunt mai reci

3.O jumatate de lingurita pe zi scade nivelul colesterolului rau la fel de eficient ca si o dieta alimentara.

4.Scortisoara are un puternic efect antibacterian si adaugata in preparate are efectul unui adevarat conservant natural.

5.Pusa in apa fierbinte, impreuna cu miere si lamaie, scortisoara are efect antiviral si poate calma o migrena la fel de eficient ca un analgezic.

6.Scortisoara regleaza menstuatia si reduce durerile din aceasta perioada. Efectele apar daca folosesti constant scortisoara sau daca bei ceai de scortisoara. O lingurita rasa de pudra, la o cana de apa fierbinte, in care adaugi miere si lamaie pentru gust.

7.Combinata cu mierea si aplicata pe fata vindeca acneea rezistenta la tratamente clasice. O lingurita de pudra de scortisoara se amesteca cu o lingura de miere. Pasta se intinde pe fata si se tine cateva ore sau chiar si peste noapte. Efectele sunt uluitoare.

Scortisoara ajuta la formarea si functionarea corecta a celulelor rosii din sange, mentine densitatea osoasa si calmeaza articulatiile inflamate, ajuta la digestie si la dizolvarea grasimilor, lupta impotriva bacteriilor si ciupercilor, intensifica procesul cognitiv si creste aportul de fibre. Toate acestea se datoreaza continutului bogat in calciu, fier, magneziu si fibre din scortisoara.

7 efecte ale scortisoarei pe care nu le stiai

5 comentarii la “SCORTISOARA SI CELE 7 EFECTE MINUNATE ALE EI

  1. Bucataria balcanica, cea orientala in general…venereaza scortisoara. O regasim intr-o multime de preparate si nu intamplator. Din pacate bucataria noastra, in privinta folosirii aromelor este saraca. Cum nimic nu este intamplator, acest fapt s-a putut petrece din cauza indigentei acestui popor dintr-o tara bogata care a atras exploatatori de tot felul si de toate neamurile. Scortisoara, ca si multe alte mirodenii erau(si sunt) scumpe, fiind aduse din departari…

    Apreciază

Lasă un comentariu