10 PENTRU CUISOARE

Cuişoare-Syzygium-aromaticum-3Cuisoarele, condimentele folosite la aromatizarea ceiului, cafelei sau vinului fiert, au fost aduse in Europa de arabi si denumite dupa forma lor.

Recomandate in trecut pentru imbunatatirea memoriei si indepartarea starilor de oboseala, presupunandu-se a avea proprietati afrodisiace, astazi datorita compozitiei lor bogate in calciu, magneziu, mangan, antioxidanti si vitamina C, sunt recomandate si pentru:

  1. combaterea durerilor si a infectiilor datorita continutului de eugenol
  2.  calmarea durerilor de dinti datorita efectului anestezic al eugenolului
  3. combaterea mirosului neplacut al gurii prin efectul lor odorizant
  4. combaterea indigestiei, balonarii, diareei
  5. combaterea viermilor intestinali
  6. imbunatatirea circulatiei periferice
  7. combaterea virozelor,  racelilor si a tusei
  8. cresterea imunitatii si prevenirea imbatranirii prin adaugarea prafului de cuisoare in salate, sucuri, compoturi sau ceaiuri.
  9. combaterea oboselii
  10. imbunatatirea tonusului

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.alimentatie-sanatoasa.com/cuisoarele.html

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s