Stop obiceiurilor vicioase!

Daca stii, poti combate obiceiurile vicioase ale copiilor tai

MB Dental JUNIOR Cluj

Dragi părinți, știați că obiceiurile vicioase perturbă major dezvoltarea oaselor maxilare și poziția dinților copilului dumneavoastră?

Iata câteva dintre cele mai frecvente obiceiuri vicioase întâlnite la copii și modul în care acestea influențează creșterea:

1. Suptul degetului  (sau a obrajilor, a buzei sau a păturicii mult iubite) este unul din cele mai frecvent întâlnite obiceiuri vicioase la copii.thumb-sucking

Dacă pâna la vârsta de 3 ani suptul degetului poate fi considerat normal, iar psihologii nu recomandă interzicerea lui, după această vârstă suptul degetului contribuie la apariția anomaliilor dento-maxilar (îngustarea maxilarului,  ocluzie deschisă, modificări de poziție ale incisivilor).

2. Deglutiția infantilă

Deglutiția infantilă este întâlnită în mod normal la sugari. Aceștia înghit cu limba poziționată între arcade, ceea ce facilitează suptul. După apariția dinților, limba își modifică poziția, plasându-se pe palat, la distanță de dinți. Vorbim de deglutiție infantilă ca obicei vicios la copiii și adulții la care, atunci când înghit…

Vezi articol original 271 de cuvinte mai mult

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s