Rasul este cel mai bun medicament

Majoritatea s-au obisnuit deja cu zicala „Rasul este cel mai bun medicament”

Conform cercetarilor, rasul poate intr-adevar calma psihicul si poate imbunatati sanatatea mentala in general.

Potrivit expertilor, oamenii nu mai rad atit de mult cum o faceau acum citeva sute de ani si nici chiar precum acum 50 de ani. Prin anii ’50, oamenii radeau aproximati 18 minute in fiecare zi. In zilele noastre,  perioada in care radem s-a redus la 6 minute pe zi.

Unele studii au scos la iveala faptul ca rasul produce endorfine, substante chimice naturale care alina durerea si produc un sentiment de euforie, ceea ce ajuta la reducerea stresului fizic si mental. Cercetarile realizate la Universitatea Stanford demonstreaza efectele pe care le are rasul in ceea ce priveste scaderea tensiunii arteriale, a batailor inimii, precum si pentru a face muschii sa se relaxeze si sa se realizeze eficient schimbul de oxigen.

Pentru a ne simti mai bine ar trebuie sa incercam sa ridem mai mult.

De aceea se recomanda vizionarea de comedii, intilnirile mai dese cu prietenii sau urmarirea unor spectacole de divertisment.

Tu cand ai ras cu pofta ultima oara?

raset

6 comentarii la “Rasul este cel mai bun medicament

  1. Pingback: Între întrebare şi răspuns… o viaţă | Poteci de dor

  2. Pingback: Într-un suflet de copil… | Poteci de dor

  3. Eu am o nelamurire: cum de stiu cercetatorii ca in urma cu 50 de ani se radea mai mult decat acum. Ori in urma cu cateva sute de ani? Sclavii radeau mai mult decat oamenii liberi? Ori oamenii din tarile africane si asiatice, unde razboiul civil ori epidemiile erau la ordinea zilei, radeau mai mult?

    Apreciază

    • Sunt niste intrebari pertinente, la care probabil s-a raspuns prin statistici si evaluari probabilistice luand in calcul diferiti parametri.
      Eu cred ca oamenii din zilele noastre sunt mult prea tristi desi ar avea mai multe motive de a zambi decat in urma cu 50 de ani. Si spun asta privind lumea pe strada si in jurul meu. In trecut se bucurau mai mult pentru lucruri simple, cum ar fi ca au ce manca, ca ploua si se face recolta, ca au scapat din razboi sau de o epidemie… Acum se conditioneaza prea mult si amana bucuria intr-un viitor incert.

      Apreciază

Lasă un comentariu