10 lucruri pe care pasta de dinţi le poate face pentru tine

Folositi-o-periuta-de-dinti-mai-performanta-pentru-a-avea-o-dantura-mai-sanatoasa_350Am răsfoit multe reviste şi cărţi de sfaturi din vremea bunicii şi am găsit 10 lucruri pe care pasta de dinţi le poate face pentru tine. Să le vedem:

1. Calmează iritaţiile produse de înţepăturile insectelor şi răni minore. Acţionează optim dacă o aplici seara şi o laşi peste noapte.

2. Calmează şi grăbeşte vindecarea arsurilor minore, dacă o aplici imediat după arsură.

3. Întăreşte şi albeşte unghiile. Acestea au cam aceeaşi compoziţie ca dinţii, dar în proporţii mai mici, aşa că pasta de dinţi aplicată pe unghii cu o perie va avea rezultate spectaculoase.

4. Alungă mirosurile neplăcute. Dacă ai lucrat cu usturoi, ceapă sau alte alimente mirositoare, pasta de dinţi aplicată pe mâini va înlătura mirosul.

5. Scoate petele. O pată iese mult mai uşor la spălat dacă este acoperită cu pastă de dinţi şi frecată cu o perie înainte de a intra la maşină.

6. Întreţine încălţămintea subţire. Tenişii şi alte tipuri de pantofi sport se curăţă excelent (fără tocire sau crăpare) după frecarea cu pastă de dinţi.

7. Face argintul să strălucească. Este mult mai ieftin să îţi cureţi bijuteriile din argint acasă, cu spumă din pastă de dinţi, decât la bijutier.

8. Înlătură zgârieturile superficiale de pe CD-uri. Acoperă CD-ul vătămat cu pastă de dinţi, lasă-l să stea timp de 3 minute, apoi clăteşte şi usucă pe o suprafaţă plană.

9. Face să dispară arsura de pe talpa fierului de călcat, prin simpla aplicare, frecare cu ajutorul unui burete şi clătire.

10. Scoate urmele desenate de copii pe pereţi. Dacă micuţii tăi au desenat cu creioane, cretă sau pasteluri, o cârpă înmuiată în pastă de dinţi va face să dispară „grafitti”-urile micilor vandali.

Nu-i aşa că acum îţi vine să zâmbeşti larg, ştiind ce aliat ai pe etajera de la baie?

Sursa: 10 lucruri neştiute despre pasta de dinţi | Unica.ro http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/pasta-de-dini-magie-la-tub.html#ixzz2ugcmJja2

Reclame

Un comentariu la “10 lucruri pe care pasta de dinţi le poate face pentru tine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s