Vrei sa economisesti timp si bani si sa te scutesti de durere?

 Vrei sa economisesti timp si bani si sa te scutesti de durere, viziteaza regulat medicul, inclusiv stomatologul, chiar daca nu este preferatul tau.

Daca ajungi la medic doar in urgente, atunci cand durerea nu mai cedeaza la nici un analgezic, este posibil sa suferi mai mult, sa cheltuiesti mai mult pe tratamente, ca sa nu mai vorbim de banii cheltuiti pe medicamente si efectele nocive ale acestora asupra altor organe, in special ficat si rinichi.
In sfera stomatologica medicamentele se prescriu in functie de predispozitiile alergice, starea generala de sanatate, tratamentele urmate si varsta, impartindu-se in general in analgezice, antiinflamatorii, antibiotice si antiseptice.
Analgezicele calmeaza temporar durerea prin actiunea asupra terminatiilor nervoase sau la nivel central. Se prescriu impotriva durerii inainte sau dupa diferite tratamente dentare si pot fi de tipul algocalmin, antinevralgic, codamin, nurofen, solpadeina, ketonal, avand in vedere interactiunile medicamentoase si dependenta pe care unele din ele le pot da.
Exista si remedii naturale impotriva durerii, asa cum sunt cuisoarele care contin eugenol.
Antiinflamatoriile ajuta organismul sa lupte impotriva inflamatiilor induse de un tratament  stomatologic, in special dupa tratamentul endodontic sau de canal, cand se prescrie nurofenul sau paracetamolul daca nu exista predispozitie alergica.
Antibioticele prescrise in inflamatii acute, abcese dentare, parodontopatii grave sau pre- si post-operator in extractii dentare, implante sau alte interventii chirurgicale in sfera oro-dentara pot fi prescrise in doze si pe perioade adecvate pentru fiecare afectiune in parte, in functie de starea pacientului, evitandu-se supra-medicatia ce duce la dezvoltarea de tulpini  microbiene rezistente si la afectare hepato-renala. Trebuie avuta in vedere si asocierea diferitelor tipuri de antibiotice, cu  risc ridicat de dismicrobism, asa cum este in cazul tetraciclinei cu cloramfenicolul.
In cazul alergiei la peniciline, se prescriu sulfamide dupa o anamneza riguroasa, eventual teste de sensibilitate, pentru a se evita o reactie alergica nedorita.
Antisepticele  din sfera stomatologica, asa cum este clorhexidina din apa de gura sau din periocipuri combat placa bacteriana si paraodontopatiile prin efectul lor bacteriostatic.
Tratamentele de urgenta sunt cele mai neplacute atat pentru pacient  care are o toleranta la durere foarte scazuta cat si pentru medic care trebuie sa fie un magician si sa ia durerea cu mana pentru a castiga increderea pacientului si a putea continua tratamentul de cele mai multe ori complicat, soldat cu un tratament de canal in cel mai fericit caz sau cu o extractie si un implant dentar, ale caror costuri sar de cateva mii de lei.
Si atunci nu este mai bine sa mergi la un control de rutina, care de multe ori este gratuit si nedureros?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s