Poate sa fie eroziunea dentara produsa de obiceiurile alimentare?

Poate sa fie eroziunea dentara produsa de obiceiurile alimentare? Se pare ca da! Preferinta pentru dulciuri si bauturile carbogazoase de la varste tot mai fragede creste riscul demineralizarii si eroziunii dentare chiar pe suprafetele dentare rezistente la carie in mod obisnuit.

Victime ale cresterii nivelului de trai, marketingului si publicitatii agresive ca si ale anturajului, copiii si adolescentii consuma tot mai multe dulciuri, printre care bomboanele si dropsurile extrem de periculoase prin contactul prelungit cu suprafetele dentare si scaderea dramatica a pH-ului bucal pe o perioada mai mare de timp.

Daca la inceputul secolului XX, G.V. Black estima o prevalenta de 0,1% a eroziunii dentare in randul populatiei, incriminand factori ereditari si carentele vitaminice in aparitia acesteia, la inceputul secolului XXI se constata o crestere masiva a acesteia ca urmare a obiceiurilor alimentare. 

Cresterea nivelului de trai in tarile dezvoltate a permis dezvoltarea industriei alimentare si producerea de alimente inalt procesate, cu continut in acizi organici precum acidul citric, acidul maleic, acidul fumaric, care dau un gust proaspat, insa scad si pH-ul salivar si produc eroziuni ale smaltului.

Citeste mai mult pe: http://sanatate.acasa.ro/boli-7/expertul-acasa-ro-dr-lucy-visinescu-eroziunea-dentara-produsa-de-obiceiurile-alimentare-182834.html#ixzz2ZJ2SbveD

Bauturile acidulate si cele energizante tip Coca-Cola, Pepsi, Fanta, Sprite, produc nu doar colorarea inestetica a dintilor ci si demineralizari ale smaltului, cresc incidenta cariei dentare si pot duce chiar la pierderea dintilor.

https://lucyvisinescu.wordpress.com/2013/07/02/a-baut-8-litri-de-cola-pe-zi-vezi-ce-a-patit/

4 comentarii la “Poate sa fie eroziunea dentara produsa de obiceiurile alimentare?

Lasă un răspuns către Lucy Visinescu Anulează răspunsul