Ce produse ne pătează dinţii?

Smile Box România

produse care pateaza

Lista e lungă. Aşă că am conceput un top al produselor care îşi fac cel mai bine treaba în acest sens.

Vinul roşu şi vinul alb. Această bătură conţine tanin care provoacă demineralizarea smalţului, îl face mai poros şi respectiv mai vulnerabil la agenţii de pătare, aşa-numiţii cromofori din vin.

Cola şi alte băuturi acidulate. Deşi sunt răcoritoare, aceste băuturi pătează la fel de intens smalţul dinţilor. Cea mai bună soluţie ar fi să folosim paiul atunci când consumăm aceste băuturi, astfel încât să reducem gradul de expunere a dinţilor la agenţii de pătare.

Ceaiul. Într-adevăr este o băutură sănătoasă pentru organism datorită antioxidanţilor pe care îi conţine şi totuşi ceaiul, în special cel negru, pătează mai mult decât cafeaua. Putem înţelege efectul ceaiului negru asupra dinţilor noştri dacă observăm petele pe care acesta le lasă pe interiorul ceştii.

Cafeaua. Deşi această băutură ne oferă energia necesară şi ne…

Vezi articol original 234 de cuvinte mai mult

Reclame

4 comentarii la “Ce produse ne pătează dinţii?

  1. Articolul acesta imi aduce aminte de romanul „Damen Vals” al lui Nicolae Paul Mihail, in care, daca nu ma inseala memoria, evolueaza si un personaj al carui zambet semana cu „doua zaruri care arata sase-sase”.
    Dantura patata, este si ea un instrument al marturisirii stilului de viata. Calmul si stapanirea purtarilor pot alcatui o fatada fragila atunci cand dedesubt vuiesc furtuni potolite vremelnic cu ajutorul tutunului si cafelei.
    Speram ca preocuparea pentru frumusetea dintilor sa conduca si la o preocupare serioasa pentru potolirea valurilor de dedesubt prin mijloace mai profunde si mai statornice in urmari decat cafeaua, tutunul, ceaiul negru, si celelalte.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s