NOI REMEDII IN CANCERELE ORALE

Studii recente ale cercetatorilor britanici de la British Dental Health  Foundation (BDHF) au descoperit noi remedii in cancerele orale, demonstrand ca administrarea regulata de aspirina scade riscul de cancer la nivelul capului si gatului cu 25%. Si alte medicamente anti-inflamatorii  pe baza de ibuprofen par sa aiba rezultate similare, insa simpla administrare de aspirina zilnic sau saptamanal la persoanele trecute de 50 de ani poate diminua considerabil riscul de cancer la acest nivel, pe langa alte efecte benefice.

De asemenea cercetatorii germani de la Institutul de Chimie Organica a Universitatii din Leipzig, condusi de dr. Thorsten Berg au demonstrat ca alexidina si clorhexidina din apele de gura pe langa efectul antiseptic si antibacterian, distrug celulele cancerigene  ale carcinoamelor limbii si faringelui.

 Cancerul cavitatii bucale este o maladie fara simptome, de aceea este bine sa consultati un medic stomatolog daca o leziune la nivelul cavitatii bucale persista mai mult de trei luni, pentru a preveni evolutia fulminanta a acestora.
O pata albicioasa sau rosiatica, o ulceratie sau o alta leziune persistenta pe mucoasa limbii, planseului, obrazului, buzelor sau palatului este un semnal de alarma si un motiv intemeiat de a vizita un dentist specializat in patologie orala.
Nu le confundati cu aftele bucale care dispar in cateva zile!
Anunțuri

3 comentarii la “NOI REMEDII IN CANCERELE ORALE

  1. Unde as putea sa gasesc un dentist specializat in patologie orala.? Sau orice stomatolog este calificat si pentru leziuni orale ? Chiar nu stiu si as avea nevoie de un sfat, multumesc . 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s