CARIA DENTARA POATE DEVENI O AMINTIRE?

 

Rezultatele cercetatorilor japonezi finalizate cu obtinerea unei folii protectoare pentru dinti pot face din caria dentara o amintire. Profesorul Shigeki Hontsu de la Facultatea de Biologie din Universitatea Kinki din Japonia impreuna cu profesorul asociat Kazushi Yoshikawa de la Facultatea de Stomatologie din Osaka – Japonia, au dezvoltat o tehnologie prin care sa obtina un microfilm foarte subtire din apatita, care protejeaza dintele de atacurile bacteriilor cariogene din cavitatea bucala si poate avea si efecte cosmetice de albire dentara.

Acest plasture dentar actioneaza ca un smalt artificial din hidroxiapatita, foarte rezistent la uzura si flexibil, protejand dintii si indepartand sensibilitatea dentara.Faptul ca este foarte subtire 0,004mm, il face invizibil odata aplicat pe dinte, putand fi identificat doar la examinarea cu o lumina puternica.

Filmul este in prezent transparent, dar exista posibilitatea albirii lui pentru utilizarea in cosmetica dentara. Plasturele realizat printr-o tehnologie laser in vid din blocuri de hidroxiapatita, poate fi manipulat cu penseta si aplicat pe dinte, bulele de aer sau lichid fiind indepartate prin orificiile microscopice din textura sa. Manopera este destul de migaloasa si ia destul de mult timp pentru a fi fixat ferm la suprafata dintelui.

Tehnologia dezvoltata in Japonia, a fost brevetata si in Coreea de Sud si China, in SUA si Europa. Cercetarile in stadiu de laborator pe dinti umani extrasi, urmeaza sa avanseze la teste pe animale vii si la subiecti umani voluntari. In aproximativ cinci ani se estimeaza ca aceasta descoperire ar putea fi utilizata in practica la acoperirea dentinei expuse, rezolvand astfel hiperestezia dentara din retractiile gingivale, si in aproximativ trei ani ar putea fi folosita in scop cosmetic la albirea dentara.

 

Iata deci ca dupa materialele stomatologice ce rezolva caria dentara fara ajutorul turbinei, stiinta vine in intampinarea fobiei de stomatolog cu aceasta noua descoperire miraculoasa.

Citeste mai mult pe: http://sanatate.acasa.ro/boli-7/caria-dentara-poate-deveni-o-amintire-172024.html#ixzz2CgVfrqVd

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s