METODE DE ALBIRE DENTARA ACASA

Ai dintii galbeni si patati dar nu vrei sa apelezi la stomatolog pentru o procedura profesionala de albire?

Afla ca exista si remedii naturale pe care le poti aplica cu succes acasa.

De-a lungul timpului dintii nostrii se impregneaza cu coloranti naturali sau sintetici din alimentele sau bauturile consumate, precum si din gudroanele tabacice. Ceaiul si cafeaua cu tigara aferenta, bauturile acidulate, ciocolata, consumul regulat de vin rosu sunt tot atatea cauze de colorare a dintilor.

Poti indeparta coloratiile extrinseci ale dintilor tai prin cateva metode  simple si deloc costisitoare.

Una ar fi amestecul de bicarbonat de sodiu si apa oxigenata cu care sa perii dintii cu o periuta moale de 2-3 ori pe saptamana. Acest amestec albeste dintii si indeparteaza nu doar petele ci si tartrul dentar, lasand suprafetele dentare netede si lucioase. E  bine insa sa nu exagerati cu procedura, bicarbonatul avand un efect usor abraziv, iar peroxidul de hidrogen putand duce la demineralizari si sensibilitate dentara.

O alta metoda ar fi  frecarea dintilor cu partea alba a cojilor de portocala sau cu o pasta de capsuni , acestea  fiind un remediu natural eficient de  albire a dintilor datorita semintelor cu efect rugos. Si amestecul de sare si zeama de lamaie aplicat  pe dinti indeparteaza petele. Totusi acesta este un amestec acid si poate da sensibilitate si demineralizari daca se exagereaza.

Frecatul dintilor cu o aschie de lemn de  frasin poate de asemenea  indeparta petele de pe dinti, datorita hidroxidului de potasiu, care este un bun inalbitor.

Si bineinteles periajul dentar corect dupa fiecare masa completat de curatirea interdentara cu ata dentara, pentru ca tartrul acolo se acumuleaza si da un aspect murdar, patat. Clatirea energica a gurii cu o solutie de apa cu sare seara inainte de culacre are nu doar efect de albire dar si curativ asupra gingiilor si mucoasei bucale, prevenind imbolnavirea.

Iata deci pe scurt cateva remedii naturale si ieftine de albire dentara acasa, care insa nu te scutesc de controlul  stomatologic anual. Nu de alta, dar e mai simplu, mai ieftin si mai bine sa previi decat sa tratezi.

8 comentarii la “METODE DE ALBIRE DENTARA ACASA

  1. Mi-am albit si eu dinti si va recomand sa cautati sa va schimbati pasta de dinti cu o pasta de dinti naturala fara flour cu ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation. Diferentele sunt foarte mari, mai ales ca pasta de dinti naturala nu contine flour.

    Apreciază

  2. Pingback: 10 SECRETE PENTRU DINTI ALBI | Lucy Visinescu's Blog

  3. Pingback: CAPSUNILE SI PROPRIETATILE LOR ANTICANCERIGENE | Lucy Visinescu's Blog

Lasă un comentariu