ADIO TURBINEI IN TRATAMENTUL CARIILOR INCIPIENTE

De cate ori n-am fugit in copilarie  de la usa stomatologului, la auzul tiuitului turbinei?

Ce calvar, ce tortura, acel „sfredelus” care bazaie in timp ce curata caria dentara.
De cate ori n-atm amanat, reprogramat sau pur si simplu chiulit de la stomatolog?
Tocmai bazandu-se pe fobia de stomatolog in general si de turbina in particular, oamenii de stiinta au realizat un material care elimina utilizarea frezelor dentare si a turbinei in tratarea cariilor incipiente.  Porozitatile smatului, petele albe cretoase ce preced aparitia cariilor, cariile incipiente localizate in smal si in 1/3 superficiala a dentinei ca si demineralizarile si defectele ramase dupa indepartarea aparatelor ortodontice fixe pot fi tratate cu Icon.
Icon este un material nou, micro-invaziv, produs de firma germana DMG, care elimina durerea din tratamentele stomatologice fara a fi necesara anestezia!  Acest material conserva tesuturile  dentare sanatoase care ar trebui sacrificate pentru curatarea cariilor interdentare superficiale. Da bune rezultate acolo unde fluorizarile sau agentii desensibilizanti esueaza, elimina anxietatea si se utilizeaza cu succes la copii.
Procedeul este simplu. Dupa gravarea suprafetei afectate, se curata si usuca iar apoi se aplica materialul in strat subtire cu un aplicator special, suprafata rezulatata  avand aspectul smaltului.
De mentionat ca procedeul este aplicabil doar leziunilor carioase superficiale, incipiente, care nu au penetrat dentina in profunzime. De aceea vizitele regulate la stomatolog si depistarea precoce a cariilor ne pot scutii de nesuferitul sfredelus numit turbina. Si desi pretul este inca unul prohibitiv, merita din plin prin confortul dat de lipsa anxietatii, a durerii, stoparea evolutiei cariilor si conservarea tesuturilor dentare.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s