17 INDICATII PENTRU PREVENIREA DURERILOR DENTARE

Durerile dentare, considerate cele mai rele dureri dupa cele ale nasterii si cele din colica renala, pot fi prevenite respectand cateva indicatii simple.

1.Consumati cat mai multe legume si fructe proaspete, care pe langa curatirea mecanica, stimuleaza si secretia salivara asigurand autocuratirea.

2.Reduceti consumul de carbohidrati si zaharuri rafinate care cresc aciditatea cavitatii bucale si favorizeaza dezvoltarea germenilor din placa bacteriana, furnizandu-le baza nutritiva.

3. Evitati consumul de alimente lipicioase, ce constituie un suport ideal pentru fixarea placii bacteriene si a tartrului.

4.Consumati bauturile acidulate si sucurile de fructe de preferinta cu paiul  pentru a evita demineralizarile smaltului.

5.Evitati consumarea de alimente la temperaturi extreme (rece-cald) si mai ales combinarea lor, deoarece pot produce fisuri ale smaltului, sensibilitate dentara si ulterior carii.

6. Nu spargeti samburii, alunele, fisticul in dinti. Nu deschideti sticlele de bere sau alte recipiente cu dintii. Se pot fractura!

7.Consumati la finalul meselor alimente ce scad aciditatea salivei, cum ar fi branzeturile, alunele si nucile.

8.Clatiti energic cu apa dupa ingestia oricarui aliment pentru indepartarea resturilor interdentare,  scaderea aciditatii si fluidificarea salivei.

9.Clatiti saptamanal gura cu o solutie de tinctura de smirna pentru scaderea aciditatii cavitatii bucale si reducerea carioactivitatii florei bucale.

10.Consumati cat mai multe ceaiuri de plante cu efecte curative pe mucoasa bucala sau ceai verde cu efect  carioprotector, prin teina si taninul pe care il contine.

11.Spalati-va dintii de doua ori pe zi cu periuta si pasta indicate de medicul dumneavoastra curant, la aproximativ 15-20 minute dupa ingestia de alimente  pentru a nu leza smaltul ce poate fi sensibil si poros  in special dupa consumul de alimente ce cresc aciditatea si produc demineralizari.

12.Folositi ata dentara si periutele interdentare pentru indepartarea resturilor alimentare si a placii bacterine ce pot produce carii interdentare.

13. Folositi constant o apa de gura  cu care clatiti energic, in special dupa periajul de seara, pentru reducerea numarului si activitatii florei bacteriene din cavitatea bucala.

14. Mergeti regulat la controalele stomatologice si efectuati cel putin o profilaxie dentara pe an.

15. Tratati leziunile dentare in stadii incipiente, inainte sa apara durerea.

16.Consultati rapid un stomatolog de la primele semne, inainte ca durerea sa devina insuportabila si sa nu mai cedeze la nici un calmant.

17.Nu abuzati de automedicatie ce va poate afecta stomacul, ficatul, rinichii sau chiar inima in  cazul unei boli preexistente.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s