IMPLANTUL DENTAR, SOLUTIA IDEALA A INLOCUIRII DINTILOR LIPSA

Simplist spus, implantul dentar este un surub din titan sau ceramic care introdus in osul alveolar al maxilarului, pe locul unui dinte lipsa, permite inlocuirea acestuia fara a fi nevoie de slefuirea dintilor vecini.
Tratamentul prin implante dentare permite refacerea continuitatii arcadei dentare in cazul lipsei unuia sau mai multor dinti, conferind sprijin
# unor punti dentare complexe
# unor punti sau proteze dentare mobilizabile.

Este un tratament tot mai des utilizat datorita progreselor inregistrate si accesibilitatii tot mai crescute. Contraindicatiile sunt tot mai putine si preturile tot mai mici, variind de la cateva sute la cateva mii de euro in functie de tipul de implant si de complexitatea situatiei.

In principiu, interventia presupune o incizie in mucoasa gingivala si insertia implantului in osul alveolar sub anestezie locala. Ulterior se reaseaza gingia si se sutureaza peste implant. Postoperator se administreaza tratament antibiotic si antiinflamator. Se recomanda aplicarea de pungi cu gheata local si revenirea la control a doua zi. In a zecea zi postoperator se revine pentru scoaterea firelor. Descoperirea implantului dupa integrarea osoasa (3-6 luni) se face tot sub anestezie locala de catre medicul implantolog. Aceasta consta in sectionarea gingiei si descoperirea implantului, caruia i se va atasa un capacel de vindecare, care permite refacerea gingiei in jurul implantului.

La aproximativ doua saptamani dupa descoperirea implantului si vindecarea gingiei, medicul protetician ia amprenta si trece la confectionarea lucrarii protetice pe implant.
Succesul tratamentului prin implante depinde in mare masura de pacient (obiceiuri alimentare si igiena orala), cat si de maiestria echipei medicale (implantolog, protetician, tehnician dentar).

http://sanatate.acasa.ro/boli-7/expertul-acasa-ro-dr-lucy-visinescu-implantul-dentar-de-la-a-la-z-174170.html

Pacientul cu implanturi dentare trebuie sa aiba o igieana bucala riguroasa, folosind regulat pe langa periajul obisnuit si periutele interdentare, ata dentara si dusul bucal. De asemenea va respecta programul de controale si profilaxii periodice recomandat de medicul curant.
Acum mai mult ca oricand in trecut practica stomatologica are solutii. Cu colaborarea pacientilor sai, medicul poate face minuni si poate avea rezultate uimitoare.

Reclame

3 comentarii la “IMPLANTUL DENTAR, SOLUTIA IDEALA A INLOCUIRII DINTILOR LIPSA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s